Frivillige valgfag
På skolen tilbyder vi en bred vifte af frivillige valgfag og i modsætning til den frivillige musikundervisning er der ikke egen betaling til valgfagene.
I løbet af skoleåret kan man ved flere lejligheder opleve de frivillige valgfag ‘live’.
Valgfagene er frivillige og altså ikke en del af den obligatoriske undervisning, men når man har tilmeldt sig et frivilligt valgfag, er tilmeldingen bindende for hele skoleåret, da skolen lægger skema og afsætter lærertimer efter det antal elever, der har valgt faget.
Har man spørgsmål angående de frivillige valgfag, kan man kontakte afdelingsleder Peter Terney.
Vigtig information til forældre
Det forventes at man gennemfører forløbet for et tilmeldt frivilligt valgfag. Er der for få tilmeldinger til et valgfag, oprettes det ikke. De tilmeldte vil så få mulighed for at tilmelde sig et andet valgfag i stedet.
Har man mod på et eller flere valgfag vil man under alle omstændigheder opleve at være en del af et nyt fællesskab på tværs af de faste klasser og forhåbentlig også danne nye venskaber.
Efter deadline d. 12. maj 2024 lukkes det elektroniske tilmeldingsmodul via skolens hjemmeside. Kontakt evt. afdelingsleder, Peter Terney, på mail pt@sctib.dk for at tilmelde dit barn eller få det sat på venteliste.
Vær opmærksom på, at nogle af de frivillige valgfag ligger i 6. og 7. lektion, mens andre ligger i 7. og 8. lektion.
Vær desuden opmærksom på, at skolens tilbud om frivillig lektiehjælp er placeret onsdage og fredage i 6. og 7. lektion. Ønsker man at gøre helt eller delvis brug af dette tilbud, får det indflydelse på antallet af frivillige valgfag, man kan vælge.
Se skolens udbud af frivillige valgfag
Krybbespil (1. halvår af skoleåret)
5. – 6. klasse.
Onsdag kl. 13.10 – 14.40
Prøv kræfter med teater/musical, uanset om du vil spille, synge, passe lys og lyd eller sige replikker. Vi oprører årets krybbespil i forbindelse med Luciafesterne.
Vær opmærksom på, at der nogle gange vil være behov for, at eleverne bliver til kl. 15.30 (alt efter roller/opgaver), så undgå at placere fritidsaktiviteter i dette tidsrum.
Holdet har max. plads til 30 skuespillere.
4. – 5. klasse.
Fredag kl. 13.10 – 14.40
Skoleskak spiller hjernen stærk.
Skoleskak er ikke bare skak med alle brikker, men en masse forskellige aktiviteter og småspil, der styrker ro, koncentration og trivsel, både for dig, der har brug for en ekstra hånd i skolen og dig, som savner faglige udfordringer.
Skoleskak er en metode til at træne tålmodighed, fordybelse og kritisk og kreativ tænkning. Du lærer at holde fokus, koncentrere dig og tænke fremad.
Dysten på brættet er kun en del af læringsaktiviteterne, da de sociale adfærdsregler (at give hånd før og efter kampen og opføre sig ordentligt uanset resultatet) er mindst lige så vigtige elementer. Med viden om skak får man også mere viden om matematik. Man bliver mere strategisk og taktisk tænkende.
Kor
5. – 10. klasse.
Mandag kl. 13.55 – 15.25
Vi arbejder hovedsageligt med rytmiske arrangementer af nyere og ældre danske og engelske sange. Koret har en del opgaver bl.a. forårskoncert samt koncerter på og uden for skolen ved forskellige anledninger.
Vi optager nye sangere hvert år. Koret er for alle – både piger og drenge. At synge i kor giver mange gode, store og musikalske oplevelser samt naturligvis det at være del af et fællesskab.
Yoga
7. – 10. klasse.
Fredag kl. 13.10 – 14.40
Vi kommer til at lave yoga, som alle kan være med til, både drenge og piger er velkommen. Det er både for dig der allerede kender til yoga eller føler dig smidig og for dig, der føler dig meget stiv i kroppen og usmidig. For dig der dyrker meget sport i fritiden kan yogaen være med til at forebygge skader. Yoga er også kendt for at kunne virke afstressende og kunne give redskaber til at få bedre koncentration. Har du meget uro i kroppen og hovedet kan yogaen være med til at give dig mere ro.
Vi laver yoga som et hold, arbejder lidt med teorien og arbejder hen mod, at I kan undervise de andre på holdet i korte sekvenser.
Børnekor
1. – 3. klasse.
Mandag kl. 13.10 – 13.55
Elsker du at synge, og har du lyst til at synge sammen med dine jævnaldrende kammerater fra skolen? Så er Sct. Ib’s børnekor lige noget for dig!
Alle børn fra 1. – 3. klasse er velkomne til en hyggelig times korsang en gang om ugen lige efter skole. Vi skal synge både nyere og ældre danske børnesange, årstidssange og viser. Når vi er blevet rigtig gode, skal vi optræde med nogle af de sange, vi har lært.
Vi glæder os til at se dig!
Glade korhilsner fra Katrine og Anja
Billedkunst
5. – 6. klasse.
Fredag kl. 13.10 – 14.40
I billedkunst vil vi arbejde med det sjove, det skægge, det skæve og det spændende som gennemgående elementer. Vi vil tænke, arbejde og ikke mindst ”Sparke ud over kanten”.
Kodning
4. – 6. klasse.
Onsdag kl. 13.10 – 14.40
De fleste danske børn er super-brugere af teknologi, men det er de færreste, der kender til koderne og arbejdet bagved f.eks. de spil de spiller. Vi skal i valgfaget “Kodning” arbejde med flere forskellige programmer og artefakter som henvender sig til børn (bl.a. Scratch og Microbits.).
Her kan børnene f.eks. lære at lave små spil eller animationer, og bliver dermed mere kreative og digital skaber i stedet for blot at være digital bruger.
Når man koder arbejder man meget med bl.a. problemløsning. Man skal tænke logisk og kunne opdage eventuelle fejl, ellers virker koden ikke.
Musical
8. – 10. klasse.
Fredag kl. 13.10 – 14.40
Musical er for dig, der vil optræde med skuespil, sang, dans, musik eller arbejde med produktion af kulisser. Samarbejde, præcision og glæden ved det musiske udtryk er nøgleord for dette valgfag. Vi kombinerer sang, rytmisk sammenspil, dramatik og scenografi til en musical, som vi opfører ved årets skolefest.
Der forventes en vis fleksibilitet i forhold til øve-weekender og udvidede øve-gange ud over de skemalagte lektioner. Til gengæld starter undervisningen først op i tiden omkring efterårsferien og stopper i foråret efter skolefesten. I efteråret afholdes der audition i forbindelse med besættelse af rollelisten.
4. – 6. klasse.
Mandag kl. 13.55 – 15.25
Her får du mulighed for at dyrke fællesskabet omkring fodbold. Du kan deltage uanset om du har spillet før, spiller nu eller er nybegynder.
Du skal medbringe en vilje til at ville og lære.
Vi forventer seriøs deltagelse, og at du som minimum har fodboldstøvler og benskinner.
Vi forventer aktive og seriøse elever der vil fællesskabet omkring fodbold samtidig med et ønske om at udvikle sig individuelt som holdspiller og fodboldspiller.
Vi vil arbejde med alle spillets facetter: Teknik, taktisk forståelse, holdspil og meget mere. Der vil altid være en bold pr. deltager. Vi lærer gennem aktiviteter med bold. Holdet vil løbende spille kampe og deltage i de turneringer der er muligt. Vi ser det som en vigtig motivationsfaktor at have noget at træne frem imod.
Så hvis du elsker fodbold og ønsker at blive dygtigere på alle spillets områder, skal du vælge fodboldvalgholdet. Her bliver du en del af et nyt forpligtende fællesskab. I udesæsonen foregår træning på Casa og i indesæsonen på VIA.
Bedste hilsner ⚽️⚽️⚽️
Coach Daniel og Coach Martin
Spansk
7. – 9. klasse
Onsdag kl. 13.55 – 15.25 (8.- 9. klasse)
Fredag kl. 13.10 – 14.40 (7. klasse)
Hovedvægten i undervisningen lægges på arbejdet med det mundtlige spansk, så man kan begå sig som turist i spansktalende lande.
Undervejs i forløbet arrangeres der en studietur til Spanien, hvor kendte steder og seværdigheder skal besøges, hvor spanske kulinariske specialiteter som eks. tapas og paella skal prøvesmages, og hvor man selvfølgelig skal prøve kræfter med det spanske sprog – uden ’livline’ til at slå over i dansk.
Fransk
7. – 9. klasse
Onsdag kl. 13.55 – 15.25 (9. klasse)
Fredag kl. 13.10 – 14.40 (7.- 8. klasse)
Ved at vælge at lære fransk kan du kommunikere med mere end 160 millioner mennesker i de syv verdensdele. Hovedvægten i undervisningen lægges på arbejdet med det mundtlige fransk, så man kan begå sig som turist i fransktalende lande.
Undervejs i forløbet arrangeres der en studietur til Paris, hvor kendte steder og seværdigheder skal besøges, hvor stemningen i byernes by skal opleves på nærmeste hold og sidst men ikke mindst får du her muligheden for at afprøve dine sproglige færdigheder.
4. klasse.
Onsdag kl. 13.10 – 14.40
Drama er valgfaget for dig, der gerne vil arbejde med at stå på en scene foran et publikum. Vi vil arbejde med høj og tydelig tale og med at bruge kroppen til at formidle et budskab.
Valgfaget kører i 2. halvdel af skoleåret og løbet af foråret vil vi lave en masse teaterøvelser og øve små teaterstykker.
Tilmeld dig Krybbespil 5. - 6. klasse
Tilmeld dig Skak 4. - 5. kl.
Tilmeld dig Kor 5. - 10. klasse
Tilmeld dig Yoga 7. - 10. klasse
Tilmeld dig Børnekor 1. - 3. klasse
Tilmeld dig Billedkunst 5. - 6. klasse
Tilmeld dig Kodning 4. - 6. klasse
Tilmeld dig Musical 8. - 10. klasse
Tilmeld dig Fodbold 4. - 6. klasse
Tilmeld dig Spansk 7. - 9. klasse
Tilmeld dig Fransk 7. - 9. klasse
Tilmeld dig Drama 4. klasse
Find det
Skoleintra m.v.
Kontakt
Sct. Ib Skole & Børnehave
Kildegade 18
8700 Horsens
Telefon: 75 66 67 00
Mail: kontoret@sctib.dk